La salut mental

Les malalties mentals, els trastorns i la seva relació amb la depressió

Quina diferència hi ha entre una malaltia mental i un trastorn? Els trastorns són situacions de la nostra vida que ens afecten l’estat d’ànim, els patrons de pensament i el comportament, i s’adquireixen a través de les nostres conductes. Quan anem afegint aquests comportaments a la nostra manera de viure de forma constant (a llarg termini), es converteixen en conductes mentalment insalubres per a nosaltres mateixos i estan massa presents fins a esdevenir un trasbals per al nostre dia a dia.

Per contra, la depressió (no els estats depressius puntuals per una situació de l’entorn) té un origen orgànic, centralitzat en la desregulació de l’equilibri bioquímic de les estructures cerebrals i, finalment, en l’equilibri bioquímic del cos. Com anem repetint en articles anteriors, qualsevol trastorn pot acabar afegint una depressió al quadre clínic de la persona.

Començarem parlant del trastorn d’ansietat generalitzada: és la sensació constant d’angoixa i nervis des del matí fins a la nit, la preocupació per tot (tant el que és important com el que no ho és) i la sensació d’“incomoditat” allà on vagis. Tot l’entorn et preocupa i la teva ment no pot deixar de patir. La pot tenir qualsevol persona, però la gent amb una alta sensibilitat (o la gent PAS) acostumen a ser els qui més ansietat generalitzada carreguen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris