Síndrome d’Alícia al país de les meravelles

Avui us portem una breu explicació on descobrirem alguns dels misteris d’aquesta síndrome poc coneguda

La Síndrome de “Alice in Wonderland”, anomenat així en honor a la famosa novel·la de Lewis Carroll, és una condició neurològica intrigant que transporta les persones a un món surrealista. Avui us portem una breu explicació on descobrirem alguns dels misteris d’aquesta síndrome poc coneguda.

Imagineu-vos veure el món com si estiguéssiu dins d’un somni surrealista. Les dimensions es distorsionen, els objectes canvien de mida i forma, i la realitat esdevé una il·lusió. Això és el que experimenten les persones amb la Síndrome de “Alice in Wonderland”.

Les persones afectades perceben els seus propis cossos i l’entorn d’una manera estranya i desorientadora. Els objectes poden semblar enormes o minúsculs, i la distorsió visual és constant. Imagineu-vos beure d’un got i sentir que el líquid flueix a través de tubs interminables. Aquesta és la realitat per a aquells amb aquesta síndrome.

Encara no es coneixen les causes exactes de la Síndrome de “Alice in Wonderland”. Algunes teories apunten a desequilibris químics al cervell o a alteracions en les vies neuronals responsables de la percepció visual. Així i tot, la seva raritat fa que sigui difícil estudiar-lo a fons.

Les persones amb aquesta condició poden sentir-se aïllades i confoses. Imagineu-vos intentar agafar una tassa de cafè que sembla més gran que vosaltres o caminar per un passadís que s’estira fins a l’infinit. La realitat esdevé un joc de miralls.

La Síndrome de “Alice in Wonderland” ens recorda que el cervell és un univers complex i misteriós. Tot i que és poc comú, aquesta condició ens convida a reflexionar sobre la percepció i la realitat. Potser, en el fons, tots som una mica “Alíces” en aquest meravellós somni anomenat vida.

A l’AVAN oferim suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. A Sant Cugat som a la Casa de Cultura. Més informació a www.avan.cat o escrivint un correu electrònic a santcugat@avan.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem