Us expliquem els diversos passos per estudiar un idioma

La Unió Europea té 24 llengües oficials, compta amb unes 60 llengües regionals o minoritàries i més de 200 llengües pròpies

Estudiar un idioma comporta gaudir d’un patrimoni lingüístic i cultural, però constitueix a més una oportunitat per obrir noves portes en el món professional.

El domini de l’anglès, per exemple, s’ha convertit en una competència indispensable per a la comunicació en qualsevol negoci.


L’anglès també resulta extremadament útil en les professions acadèmiques, on s’ha d’estar alerta de les darreres publicacions científiques.


Si ja domineu la llengua anglesa i voleu anticipar-vos al futur, heu de saber que l’alemany i el xinès es troben en plena expansió.


Un cop escollit l’idioma, convé tenir en compte que existeix el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües (MCER), un estàndard que mesura el nivell de comprensió i expressió orals i escrites en una llengua. Forma part del projecte de política lingüística del Consell d’Europa, que ha unificat les directrius per a l’aprenentatge i l’ensenyament de llengües dins del context europeu.


Pel que fa als centres d’estudi, hi ha les Escoles Oficials d’Idiomes, centres públics d’ensenyament d’idiomes dependents de les administracions autonòmiques. Poden ser una bona opció si disposeu d’un horari estable i una economia més ajustada.


Si necessiteu més flexibilitat, potser us interessa formar-vos a través d’un centre privat.

 
Comentaris

Destaquem